Dibuixa Online

Pintar Ninots de neu

Ninots de neu

Els ninots de neu són divertides figures que es fan amb la neu acumulada a terra. Es tracta de personatges que tenen una vida molt limitada doncs desapareixen quan la neu es fon amb la pujada de les temperatures. La construcció de ninots de neu és un gran entreteniment per grans i petits durant l'hivern quan es produeix una nevada de certa importància. La quantitat de neu acumulada ens dirà més o menys la dimensió que podrà tenir el nostre ninot.
Un ninot de neu es comença formant una gran bola de neu a terra que farà de cames. Damunt d'aquesta primera bola s'hi col•locarà una de menor dimensió simulant el cos. Finalment amb una tercera bola més petita s'acaba de completar l'estructura bàsica del ninot amb el cap. Per fer ninots de neu de grans dimensions us proposem clavar un pal de fusta a la neu per a garantir-ne l'estabilitat.
Una vegada realitzat el volum amb les boles de neu comença la feina de completar el ninot amb altres elements. En aquesta fase final és quan hi ha més possibilitats i serà la vostra imaginació la que us ajudarà a crear un ninot únic i irrepetible. Us aconsellem que no oblideu mai de fer-vos una foto amb el vostre ninot de neu doncs desapareixerà quan pugin les temperatures i possiblement mai aconseguireu fer un altre ninot idèntic.
Per la fase final de la construcció del ninot de neu es pot utilitzar tot allò que tingueu a mà i que els vostres pares us deixin fer servir pel ninot. Per exemple, unes branques seques pels braços i una patata o una pastanaga pel nas. El podeu vestir amb alguna peça de roba vella com una corbata, uns guants i un barret vell. Unes pedres planes poden servir com a botons. Hi ha moltes possibilitats per a personalitzar el vostre ninot, deixeu volar la vostra imaginació. Entre els nostres dibuixos de ninots de neu podeu trobar-ne alguns que tenen vida pròpia i que formen part del món de la fantasia.
La neu és el material bàsic i essencial per la construcció dels ninots de neu. La neu és la precipitació sòlida de cristalls de gel que es produeixen quan les temperatures són baixes. Segons les condicions meteorològiques els cristalls de gel s'agrupen formant les volves de neu. La neu caiguda va quedant dipositada damunt el sòl i segons les condicions es va acumulant i compactant pel seu propi pes. Els gruixos de neu acumulada poden arribar a ser molt grans.