Dibuixa Online

Pintar Pessebre

Pessebre

El pessebre és la representació del naixement de Jesús que es fa per les festes nadalenques. Aquesta tradició està molt estesa en molts països i en cada zona té les seves pròpies característiques i estils. L'escena del naixement de Jesucrist ha estat representada per molts i famosos artistes en innombrables obres d'art al llarg de la història.
Es poden trobar pessebres realitzats amb figuretes de diferents dimensions i materials. Des de petites figures de fusta, guix, fang o ceràmica fins a escultures de tamany real realitzades amb aquests o d'altres materials. El personatge essencial i imprescindible en un pessebre és el Nen Jesús dins del seu llitet improvisat , la menjadora dels animals. Personatges com la Verge Maria i Sant Josep, els àngels, el bou i la mula, l'estrella, els tres Reis, els patges i els camells, els pastorets i les seves ovelles no acostumen a faltar i molts d'altres poden complementar el pessebre. En els típics pesebres catalans sempre hi trobem amagat un curiós i tradicional personatge, el caganer.
Aquestes representacions nadalenques s'acostumen a fer a les cases, a les esglésies i altres llocs públics. Les dimensions del pessebre i les seves figures s'adequa a l'espai que es disposa. Alguns pessebres són molt grans i s'hi recrea un ampli territori que inclou pobles, muntanyes, rius i desert. Alguns dels personatges són moguts segons avança el calendari de les festes atansant-se cap al portal on naixerà Jesús la nit de Nadal. Els Reis Mags van seguint l'estrella de Betlem que els condueix cap el Nen Jesús a través del desert.
En els espais públics és costum de fer representacions molt vistoses i espectaculars del naixement de Jesucrist. Les dimensions de les figures i algunes vegades l'estil innovador del muntatge els fan molt atractius pels espectadors. La tradició de contemplar i admirar els pessebres públics està molt arrelada en alguns països com el nostre. També existeix la tradició dels pessebres on cadascun dels personatges i animals són representats per persones i animals vius, són els coneguts com a pessebres vivents. En alguns pobles es representa amb la col·laboració de gran part de la població que recrea en les seves pròpies cases, carrers i portals les diferents escenes dels pessebres de Nadal.