Dibuixa Online

Pintar Pare Noel

Pare Noel

El personatge del Pare Noel o Santa Claus és una figura llegendària que té els seus orígens en les tradicions dels països germànics i anglosaxons. L'origen de la llegenda sembla en part inspirada en la vida de Sant Nicolau de Bari. Des del segle XIX fins l'actualitat Santa Claus es personifica en un ancià grassonet amb una llarga barba blanca i vestit de color vermell que reparteix regals per tots els nens la nit de Nadal.
El Pare Noel té una llarga llista amb els noms de tots els nens del món que s'han portat bé durant tot l'any. Seguint aquesta llista i les cartes enviades pels mateixos nens durant l'any, el Pare Noel, amb l'ajuda del seu trineu, els rens voladors i els follets, reparteix tots els reglas arreu del món en una única i màgica nit, la nit del 24 al 25 de desembre, la vigília del dia de Nadal que es coneix com la Nit de Nadal.
Les llegendes sobre Santa Claus situen la seva llar en una zona molt llunyana de neus i gels perpetus com poden ser Lapònia o el Pol Nord. Allà ell pot viure molt tranquil la resta de l'any juntament amb la seva esposa la Senyora Claus. La representació més habitual de Santa Claus acostuma a ser acompanyat amb un gran sac de joguines i regals. També pots trobar més dibuixos del Pare Noel amb el trineu, entrant a les cases per les xemeneies i deixant els reglas sota els arbres de Nadal. Una altra imatge clàssica de Santa Claus es escoltant atentament els desitjos dels nens que s'asseuen a la seva falda en qualsevol lloc del món quan s'acosten les festes nadalenques.
Santa Claus acostuma a tenir un nom propi en molts d'altres idiomes, algunes vegades es tracta de noms que provenen de les tradicions i folklore locals mentre en altres casos és una traducció o adaptació del nom original.