Dibuixa Online

Pintar Mitjons i botes nadalenques

Mitjons i botes nadalenques

La tradició de les botes i els mitjons nadalencs no té un origen reconegut de manera clara però apareix en nombroses llegendes i contes populars de Nadal del centre i del nord d'Europa. Sembla que procedeix d'una tradició escandinava relacionada amb el déu Odin i que es va adaptar al cristianisme com moltes altres.
Es tracta de mitjons decoratius teixits en llana realitzant dibuixos de temàtica nadalenca i guarnits amb alguns complements con cintes, llaços i picarols. Els obsequis de Nadal es posen dins de les grans botes que s'ha deixat amb aquest propòsit i també dins dels mitjons que es pengen a la paret de les llars de foc a l'interior de les cases. Algunes famílies tenen la tradició de penjar un mitjó per a cadascun dels seus membres doncs d'aquesta manera el Pare Noel ot deixar els regals perfectament classificats.
Els obsequis que apareixen dins dels mitjos de Nadal acostumen a ser dolços, monedes, petites joguines i altres petits regals. Hi ha llocs on els nens que han tingut molt mal comportament durant l'any tan sols troben un tros de carbó dins dels seu mitjó. Es tracta d'un important i dur càstig que s'imposa només en els casos més greus de mal comportament infantil.
El mitjó és una peça de vestir de punt que tapa el peu i part de la cama per sota del genoll. El mitjó es porta per protegir el peu del calçat. La bota és un calçat de cuiro o d'un altre material que tapa el peu i part de la cama. És molt important tenir en compte que els mitjons i les botes de Nadal han de ser molt grans, molt més grans que els que acostumem a fer servir. Es tracta de botes i mitjons que es fan expressament amb talles adequades als gegants, d'aquesta manera podrem garantir que tots els obsequis hi càpiguen.