Dibuixa Online

Pintar Espelmes nadalenques

Espelmes nadalenques

Durant les festes nadalenques és un costum molt estès encendre espelmes a les cases i a les esglésies. Les espelmes nadalenques acostumen a ser cilíndriques però n'hi ha de molt diverses proporcions i colors. Podem trobar des de les espelmes llarges i gruixudes, les curtes i gruixudes, les llargues i fines, fins a les curtes i fines. La combinació de vàries espelmes diferents en una mateixa composició dóna resultats molt decoratius. Les espelmes se solen utilitzar com a ornaments nadalencs, especialment en els centres de taula juntament amb elements vegetals i altres complements.
Les espelmes són unes barres de combustible sòlid, com pot ser la parafina, la cera o un altre material greixós amb un ble o metxa en el seu interior per poder-se encendre i fer llum. Actualment es fabriquen espelmes amb infinitat de formes però les més habituals són les cilíndriques. Habitualment les espelmes es poden damunt un recipient especialment dissenyat per aquesta funció i que recull la cera o la parafina fosa evitant que es taqui la superfície damunt la que s'ha col•locat l'espelma.
Últimament s'han popularitzat en moltes cases i en d'altres locals les espelmetes de te. Es tracta d'unes petites espelmes circulars amb una alçada aproximada d'un centímetre que van amb els seus propis recipients d'alumini o policarbonat. Aquestes espelmes poden ser de molts colors i inclús poden ser aromatitzades. Encara que els seus usos habituals són uns altres, amb elles també es poden realitzar creatives decoracions per Nadal. Per exemple, es poden dibuixar diverses icones nadalenques amb aquestes petites espelmes.
En els nostres dibuixos de les espelmes de Nadal hi podeu trobar moltes idees per la utilització de les espelmes com a part de les decoracions nadalenques. El simbolisme d'una espelma encesa apareix pràcticament en totes les cultures i religions. Els seus significats poden ser diversos. S'han utilitzat i se segueixen utilitzant candeles, ciris i torxes en molts rituals des de l'antiguitat. L'atracció dels éssers humans per la llum i el foc és ancestral, universal i s'ha mantingut al llarg de tota la història.