Dibuixa Online

Pintar Decoració nadalenca

Decoració nadalenca

Com a decoració nadalenca s'entén el conjunt d'elements que adornen una estança o un ambient de manera especial per la celebració del Nadal. Generalment la voluntat de qui decora és la de fer més agradable i atractiu l'espai que es tracta. En el cas específic de la decoració pel Nadal es tracta també de crear un espacial i únic ambient nadalenc.
Els elements ornamentals que s'utilitzen en decoració són molt variats. Aquí tenim molts dibuixos per pintar d'elements decoratius per la celebració de la Pasqua nadalenca. El més important per l'èxit de les decoracions festives és que la gent reconegui fàcilment la relació dels diferents elements amb la festa que es commemora. Es podria parlar d'una iconografia nadalenca com aquells símbols i objectes que les persones relacionen de manera molt clara amb el Nadal. Entre ells hi ha l'estel de Betlem o l'estrella de Nadal, els flocs de neu o els cristalls de gel, les branques de vesc, les branques de grèvol, la ponsètia o flor de Nadal, les llumetes, les espelmes i els dolços típics de Nadal.
Alguns d'aquests elements eren originalment propis dels països més freds de l'hemisferi nord però degut a la globalització s'han convertit en elements reconeixibles per pràcticament tota la humanitat. Les innombrables pel•lícules nadalenques filmades als Estats Units d'Amèrica i que s'han popularitzat en gran part del món han contribuït a la creació de la major part d'aquesta iconografia.
El mandala es originalment un símbol espiritual i ritual de religions orientals però el seu mateix concepte de disseny s'ha utilitzat per altres temàtiques molt diverses. Entre elles hi ha els mandales nadalencs que poden ser molt útils per algunes de bastant fàcil realització. Tenim mandales per pintar amb estrelles, angelets, cristalls de gel, espelmes, figuretes de Sant Nicolau i ornaments vegetals.
Els arbres de Nadal i els barrets del Pare Noel són dues de les icones nadalenques més reconegudes arreu del món.