Dibuixa Online

Pintar Campanes nadalenques

Campanes nadalenques

Les campanes són un dels clàssics elements decoratius de Nadal. Aquests objectes són la representació de la musicalitat de les festes nadalenques. Les tradicions musicals relacionades amb el Nadal són molt nombroses arreu del món.
La campana és un instrument de percussió format per un recipient de forma arrodonida amb un interior concau. Les campanes produeixen el so quan són colpejades en el seu interior amb un batall o colpejades amb un martell exterior. Les campanes es fabriquen per aconseguir un determinat to o nota musical. Normalment les campanes es realitzen a partir de motlles i de la fosa del bronze. Les campanes essencialment decoratives es poden fabricar amb altres i diversos materials com poden ser llautó, ceràmica o vidre.
Existeixen campanes de moltes formes i molt variades dimensions. Pel que fa a les mides existeixen campanes que van des de les petites campanetes fins a les immenses campanes dels campanars de les esglésies i altres temples de diferents religions. Pel que fa a les formes se'n poden trobar des de les més típiques campanes amb una forma que recorda una pera, fins les campanes completament cilíndriques.
Els cascavells o picarols es poden considerar un tipus molt especial de campanetes. Es tracta de petits recipients metàl·lics normalment esfèrics que contenen una petita bola del mateix material. És un instrument de percussió de so indeterminat, el so del qual es produeix per la seva pròpia vibració i que tan sols serveix per a reproduir ritmes.
El carilló és un instrument musical format per un mínim de vint-i-tres campanes, cadascuna de les quals correspon a una nota. Aquest instrument es toca des d'un teclat connectat a les campanes a través de cordes. També existeixen els carillons automàtics que toquen una determinada melodia. En aquest cas el seu funcionament és a través d'un cilindre metàl·lic. El carilló és l'instrument musical més pesat de tots els instruments que existeixen i que han existit al llarg de la història. En moltes ciutats es realitzen concerts de carilló durant les festes nadalenques i en altres dates al llarg de tot l'any. Existeixen composicions musicals creades especialment per a ser tocades amb el carilló.
Les decoratives campanes nadalenques s'acostumen a guarnir amb cintes, branquetes de grèvol o d'altres plantes típiques de les decoracions de Nadal. Els dibuixos nadalencs amb campanes són molt decoratius i representatius d'aquestes festes. Aquí podràs trobar molts i diferents dibuixos per pintar de campanes pel Nadal.