Dibuixa Online

Pintar Arbres de Nadal

Arbres de Nadal

Quan s'atansen les dates de les festes nadalenques en moltes cases d'arreu del món apareixen els arbres de Nadal. Nens i grans gaudeixen decorant l'arbre amb diferents i variats elements decoratius. Els típic i tradicionals arbres de Nadal són arbres del grup de les coníferes com els avets i els pins.
Les decoracions que s'utilitzen en els arbres nadalencs són molt variades. Les més clàssiques són les boles de Nadal, les estrelles, els llaços, les garlandes i altres petites figuretes. També són molt populars les garlandes elèctriques formades per petites llums que fan pampallugues. Aquestes llumetes estan inspirades en les espelmes que tradicionalment s'utilitzaven també com a decoració. En el punt més alt de l'arbre s'acostuma a posar-hi una estrella simbolitzant l'estel de Betlem.
Les famílies que viuen en cases amb jardí decoren l'avet o algun altre arbre del jardí. Els que viuen en apartaments tenen el costum de decorar avets petits naturals plantats en un test. Aquests últims anys s'han fet molt populars els arbres de Nadal artificials fets de plàstic. Es tracta d'arbres formats per diferents peces que es munten per Nadal y es desmunten acabades les festes i es guarden dins d'una caixa la resta de l'any.
També s'instal·len arbres de Nadal en les places majors de molts pobles i ciutats. Enormes avets decorats amb llumetes de colors donen color i ambient nadalenc als espais públics.
La tradició dels arbres de Nadal té els seus antecedents al països del nord d'Europa. En diversos països es coneixen tradicions ancestrals paganes en les que un arbre de fulla perenne era decorat per a celebrar l'arribada de l'hivern.
Sembla ser que va ser a Alemanya on es van decorar els primers arbres de Nadal i des d'allà aquesta tradició es va anar estenent per tota Europa i posteriorment a gran part del món. Actualment l'arbre de Nadal és un dels símbols mundialment més reconeguts de les festes nadalenques.
Aquí els nens hi trobaran molts dibuixos per pintar d'arbres de Nadal de diferents estils i amb variades decoracions.